Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 06.06.2025, 23:08
Dnes je piatok 6. júna 2025, meniny má Norbert a zajtra Róbert

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 61 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 BRZDY 
Autor Správa
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
1.) ak je DOT 3 rozdiel s DOT 4 len v °C varu - tak aký?

2.) čo mám skúsenosti, tak sa jedná o rozdielne kvapaliny

3.) kdo je výrobca? Lebo aj SYNTOL je brzdová kvapalina s označením DOT a číslo... a SYNTOL je akurát tak poistka problémov - závisí od momentálneho veku a kondície brzdového systému.

-ka-

PS: na jar som robil jednomu poľovníkovi na šáde 120 komplet brzdy - šecko vytrhať a na novo naťahať (som vedel prečo sa mi do toho nechcelo) - nové trubky, hadičky, spony... opravné gumičky do - hl. valec + zadné valčeky + 4 nové piesty do prasiatok s gumičkami a chlap že tu máš kvapalinu (SYNTOL)... som sa krútil a vravím, že aj keď je to škoda a SYNTOL nestojí moc, dal by som SUPERDOT4 z nemecka (cca 400,- CZk / liter)... zo sytolom brzdy furt nie a nie odvzdušniť, respektíve pedál zaberal v polovici.... :twisted: kúpil som echt kvapalinu, nalial, odvzdušnil a šáde jazdí do dnes bez zásahu do bŕzd...

Pia, 01.02.2008, 8:48
Profil WWW
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MAICO píše:
Aááááá viete mi niekto poradit kde by som gumičky zohnal? Jeden typ mám ale ak by náhodou. Díky moc 8)

Majco 25.4mm a už ich má doma 205sk aj z dovozom a sú tam 4 manžety
čavko :smt041

Pon, 04.02.2008, 15:29
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Len čisto nahodne,pani,nejedna sa nahodou o tuto manžetu? :oops:

Manžeta BSA NBR PN 029272 25,5-25 x 7,5

Obrázok

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Pon, 04.02.2008, 16:01
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MARTINO píše:

Obrázok

neviem či je to zrovna ono to musí napísať Maico niake čísla sú tam ale nepozeral so ich.patrol má buď 25,4 alebo 23.7mm mažety a nie je problém ich zohnať jeden deň dáš objednávku a ráno sú v predajni u kamoša.

objeBnávka je opravená ,ale u niektorých obchodníkov je to tak :smt125

Naposledy upravil hunter1 dňa Pon, 04.02.2008, 18:23, celkovo upravené 1

Pon, 04.02.2008, 17:15
Profil WWW
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hunter1 píše:
(...) jeden deň dáš objebnávku a ráno sú v predajni u kamoša.

objebnavka je krasny vyraz :-D

Pon, 04.02.2008, 18:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hunter1 píše:
MARTINO píše:

Obrázok

neviem či je to zrovna ono to musí napísať Maico niake čísla sú tam ale nepozeral so ich.patrol má buď 25,4 alebo 23.7mm mažety a nie je problém ich zohnať jeden deň dáš objednávku a ráno sú v predajni u kamoša.

:smt125

Hunter :wink: len som myslel,že ak je to ta manžeta tak stoji u mna na predajni cca 18 sk ;-) ale jasne ,jasne nemusi to byt to iste :oops: ja len pre buducnost,keby nahodou :lol:

Pon, 04.02.2008, 19:13
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hunter :wink: len som myslel,že ak je to ta manžeta tak stoji u mna na predajni cca 18 sk ;-) ale jasne ,jasne nemusi to byt to iste :oops: ja len pre buducnost,keby nahodou :lol:[/quote]

Ja to beriem veď na tej manžete nič neni,ale aj firmy čo rozvážajú nd žijú z nás fy 20% obchod 20% a raz dva máš z 18sk 50.
možno keby ju zháňali v PB v MARSE tak je tam cena určito menšia,ale záleží z akeho materiálu su vyrobené a hlavný je rozmer,kej je ten je vyhraté a môže sa začať zháňať,ale keď nie musíš sa spoľahnúť na toho kto je ochotný zohnať a hlavne najsť v katalógu.
A hlavne je vydieť že sa staráš aj o nás zo severo-západu SR :smt128 :smt125 :smt146

Doma máme samca na toho sada stojí 315sk a je tam gumičiek O-krúžkov a mažiet ako na .......Tatre celej

Pon, 04.02.2008, 19:28
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hunter presne ako pišeš :-) mne je jedno kolko kto chce zarobit ,ked ,,musiš tak musiš,, len ak by bol problem ,však brnkni,Mailuj PMkuj :lol: šupnem Ti to do obalky a hotovo ;-) a niekedy potom :smt030

Pon, 04.02.2008, 19:43
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
MAICO píše:
Chcem sa spýtať čo to može robit ked mám na patrole pri prvom zošlápnutí brzdového pedála pedál maký druhý tretí už OK a brzdí to perfektne ale až na druhý krát. A ked tlačím do pedála tak mi pomaly klesá? Dík. Odvzdušňovať som skúšal.:wink:
aj mne to tak roby a vsetko je OK

Pon, 04.02.2008, 20:49
Profil WWW
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MARTINO píše:
Hunter presne ako pišeš :-) mne je jedno kolko kto chce zarobit ,ked ,,musiš tak musiš,, len ak by bol problem ,však brnkni,Mailuj PMkuj :lol: šupnem Ti to do obalky a hotovo ;-) a niekedy potom :smt030

jasné beriem na vedomie a dík za ponuku :smt039

Pon, 04.02.2008, 21:41
Profil WWW
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Haldir píše:
MAICO píše:
Chcem sa spýtať čo to može robit ked mám na patrole pri prvom zošlápnutí brzdového pedála pedál maký druhý tretí už OK a brzdí to perfektne ale až na druhý krát. A ked tlačím do pedála tak mi pomaly klesá? Dík. Odvzdušňovať som skúšal.:wink:

no tak ked ti to tak robi tak nebude vsetko okej :? si myslim

Pon, 04.02.2008, 21:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
MoostanQue píše:
Haldir píše:
MAICO píše:

no tak ked ti to tak robi tak nebude vsetko okej :? si myslim
ale nikde sa nenasla chyba ,ked to drzis tak ide pomaly dole pedal ale ak to zopakujes je to OK

Pon, 04.02.2008, 22:02
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hunter1 ĎAKUJEM za gumičky. :smt023
Tak dnes som vymenil gumičky v hl. brzdovom valci a hádajte čo sa stalo?
Nič. :shock: :shock: :shock:
Síce to pomohlo tomu, že mi pedál už neklesal pomaly na podlahu ked som ho držal zatlačený ale stále na prvé stlačenie pedál išiel až dole.
Tak sme rozobrali brzdy a zistili sme že sú pridreté neviem presne ako sa to volá tuším brzdové strmene. Tak sme rozobrali -rozhýbali-vyumývali-namastili a poskladali. Brzdí to na prvý krát ako Ferrari.
Tak vám všetkým ešte raz ďakujem za pomoc. :wink:

Pon, 04.02.2008, 22:09
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak pedal klesa pomaly dolu (predpokladajme ze netecie prasiatko), tak prepustaju gumicky v hlavnom valci. Mozu prepustat medzi sebou alebo naspat do nadobky, takze tecenie sa nekona. V kazdom pripade je to signal opotrebovanych gumiciek v hl. valci. Oprava (vid vyssie) nie je draha ani narocna, za predpokladu akej takej mechanickej zrucnosti. Samozrejme, jazdit sa s tym da, ale treba to mat na zreteli a zbytocne neodkladat.

Naslapanie 'nadvakrat' je docela pruser, ked potrebujes hamsnut na slajfy okamzite :-D . Najcastejsie priciny su vzduch v systeme alebo nesamostelujuce samostely (v pripade bubnovych brzd). Pridrete strmene moze byt, ale vacsinou sa skor ohlasia horucimi brzdami a prisernym opotrebenim platniciek.

To MAICO: nezabudnut po par dnoch znova odvzdusnit, staci par preslapnuti na kazde kolo. Ak este niekde ostala bublinka, po par dnoch jazdenia docestuje do prasiatok.

Pon, 04.02.2008, 22:29
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MoostanQue píše:
To MAICO: nezabudnut po par dnoch znova odvzdusnit, staci par preslapnuti na kazde kolo. Ak este niekde ostala bublinka, po par dnoch jazdenia docestuje do prasiatok.

OK dík. Tie strmene boli zahrdzavené iba tie vrchné a vtedy priečilo platničku pri brzdení a tím pritláčali o kotúč iba spodnou časťou. Spodne strmene boli v pohode.

Pon, 04.02.2008, 22:37
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 61 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný