Dnes je piatok 6. júna 2025, meniny má Norbert a zajtra Róbert
Autor |
Správa |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
1.) ak je DOT 3 rozdiel s DOT 4 len v °C varu - tak aký?
2.) čo mám skúsenosti, tak sa jedná o rozdielne kvapaliny
3.) kdo je výrobca? Lebo aj SYNTOL je brzdová kvapalina s označením DOT a číslo... a SYNTOL je akurát tak poistka problémov - závisí od momentálneho veku a kondície brzdového systému.
-ka-
PS: na jar som robil jednomu poľovníkovi na šáde 120 komplet brzdy - šecko vytrhať a na novo naťahať (som vedel prečo sa mi do toho nechcelo) - nové trubky, hadičky, spony... opravné gumičky do - hl. valec + zadné valčeky + 4 nové piesty do prasiatok s gumičkami a chlap že tu máš kvapalinu (SYNTOL)... som sa krútil a vravím, že aj keď je to škoda a SYNTOL nestojí moc, dal by som SUPERDOT4 z nemecka (cca 400,- CZk / liter)... zo sytolom brzdy furt nie a nie odvzdušniť, respektíve pedál zaberal v polovici....  kúpil som echt kvapalinu, nalial, odvzdušnil a šáde jazdí do dnes bez zásahu do bŕzd...
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Pia, 01.02.2008, 8:48 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
Registrovaný: Str, 01.08.2007, 12:41 Príspevky: 134 Bydlisko: Vydrná
|
MAICO píše: Aááááá viete mi niekto poradit kde by som gumičky zohnal? Jeden typ mám ale ak by náhodou. Díky moc 8)
Majco 25.4mm a už ich má doma 205sk aj z dovozom a sú tam 4 manžety
čavko 
_________________ Keď do hory,tak s flintou a OFFROADom
|
Pon, 04.02.2008, 15:29 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Len čisto nahodne,pani,nejedna sa nahodou o tuto manžetu?
Manžeta BSA NBR PN 029272 25,5-25 x 7,5

_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 04.02.2008, 16:01 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
|
MARTINO píše: Len čisto nahodne,pani,nejedna sa nahodou o tuto manžetu? Manžeta BSA NBR PN 029272 25,5-25 x 7,5 
neviem či je to zrovna ono to musí napísať Maico niake čísla sú tam ale nepozeral so ich.patrol má buď 25,4 alebo 23.7mm mažety a nie je problém ich zohnať jeden deň dáš objednávku a ráno sú v predajni u kamoša.
objeBnávka je opravená ,ale u niektorých obchodníkov je to tak 
Naposledy upravil hunter1 dňa Pon, 04.02.2008, 18:23, celkovo upravené 1
|
Pon, 04.02.2008, 17:15 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
hunter1 píše: (...) jeden deň dáš objebnávku a ráno sú v predajni u kamoša.
objebnavka je krasny vyraz 
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Pon, 04.02.2008, 18:11 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
hunter1 píše: MARTINO píše: Len čisto nahodne,pani,nejedna sa nahodou o tuto manžetu? Manžeta BSA NBR PN 029272 25,5-25 x 7,5  neviem či je to zrovna ono to musí napísať Maico niake čísla sú tam ale nepozeral so ich.patrol má buď 25,4 alebo 23.7mm mažety a nie je problém ich zohnať jeden deň dáš objednávku a ráno sú v predajni u kamoša. 
Hunter  len som myslel,že ak je to ta manžeta tak stoji u mna na predajni cca 18 sk  ale jasne ,jasne nemusi to byt to iste  ja len pre buducnost,keby nahodou 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 04.02.2008, 19:13 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
|
Hunter  len som myslel,že ak je to ta manžeta tak stoji u mna na predajni cca 18 sk  ale jasne ,jasne nemusi to byt to iste  ja len pre buducnost,keby nahodou  [/quote]
Ja to beriem veď na tej manžete nič neni,ale aj firmy čo rozvážajú nd žijú z nás fy 20% obchod 20% a raz dva máš z 18sk 50.
možno keby ju zháňali v PB v MARSE tak je tam cena určito menšia,ale záleží z akeho materiálu su vyrobené a hlavný je rozmer,kej je ten je vyhraté a môže sa začať zháňať,ale keď nie musíš sa spoľahnúť na toho kto je ochotný zohnať a hlavne najsť v katalógu.
A hlavne je vydieť že sa staráš aj o nás zo severo-západu SR
Doma máme samca na toho sada stojí 315sk a je tam gumičiek O-krúžkov a mažiet ako na .......Tatre celej
|
Pon, 04.02.2008, 19:28 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Hunter presne ako pišeš  mne je jedno kolko kto chce zarobit ,ked ,,musiš tak musiš,, len ak by bol problem ,však brnkni,Mailuj PMkuj  šupnem Ti to do obalky a hotovo  a niekedy potom 
|
Pon, 04.02.2008, 19:43 |
|
 |
Haldir
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.02.2007, 15:29 Príspevky: 675 Bydlisko: stranske
|
MAICO píše: Chcem sa spýtať čo to može robit ked mám na patrole pri prvom zošlápnutí brzdového pedála pedál maký druhý tretí už OK a brzdí to perfektne ale až na druhý krát. A ked tlačím do pedála tak mi pomaly klesá? Dík. Odvzdušňovať som skúšal.  aj mne to tak roby a vsetko je OK
_________________ a prejdem ...skype: haldir53
|
Pon, 04.02.2008, 20:49 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
|
MARTINO píše: Hunter presne ako pišeš  mne je jedno kolko kto chce zarobit ,ked ,,musiš tak musiš,, len ak by bol problem ,však brnkni,Mailuj PMkuj  šupnem Ti to do obalky a hotovo  a niekedy potom 
jasné beriem na vedomie a dík za ponuku 
|
Pon, 04.02.2008, 21:41 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
Haldir píše: MAICO píše: Chcem sa spýtať čo to može robit ked mám na patrole pri prvom zošlápnutí brzdového pedála pedál maký druhý tretí už OK a brzdí to perfektne ale až na druhý krát. A ked tlačím do pedála tak mi pomaly klesá? Dík. Odvzdušňovať som skúšal.  aj mne to tak roby a vsetko je OK
no tak ked ti to tak robi tak nebude vsetko okej  si myslim
|
Pon, 04.02.2008, 21:42 |
|
 |
Haldir
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.02.2007, 15:29 Príspevky: 675 Bydlisko: stranske
|
MoostanQue píše: Haldir píše: MAICO píše: Chcem sa spýtať čo to može robit ked mám na patrole pri prvom zošlápnutí brzdového pedála pedál maký druhý tretí už OK a brzdí to perfektne ale až na druhý krát. A ked tlačím do pedála tak mi pomaly klesá? Dík. Odvzdušňovať som skúšal.  aj mne to tak roby a vsetko je OK no tak ked ti to tak robi tak nebude vsetko okej  si myslim ale nikde sa nenasla chyba ,ked to drzis tak ide pomaly dole pedal ale ak to zopakujes je to OK
_________________ a prejdem ...skype: haldir53
|
Pon, 04.02.2008, 22:02 |
|
 |
MAICO
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 01.12.2006, 16:44 Príspevky: 402 Bydlisko: Púchov
|
hunter1 ĎAKUJEM za gumičky.
Tak dnes som vymenil gumičky v hl. brzdovom valci a hádajte čo sa stalo?
Nič.
Síce to pomohlo tomu, že mi pedál už neklesal pomaly na podlahu ked som ho držal zatlačený ale stále na prvé stlačenie pedál išiel až dole.
Tak sme rozobrali brzdy a zistili sme že sú pridreté neviem presne ako sa to volá tuším brzdové strmene. Tak sme rozobrali -rozhýbali-vyumývali-namastili a poskladali. Brzdí to na prvý krát ako Ferrari.
Tak vám všetkým ešte raz ďakujem za pomoc. 
|
Pon, 04.02.2008, 22:09 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
Ak pedal klesa pomaly dolu (predpokladajme ze netecie prasiatko), tak prepustaju gumicky v hlavnom valci. Mozu prepustat medzi sebou alebo naspat do nadobky, takze tecenie sa nekona. V kazdom pripade je to signal opotrebovanych gumiciek v hl. valci. Oprava (vid vyssie) nie je draha ani narocna, za predpokladu akej takej mechanickej zrucnosti. Samozrejme, jazdit sa s tym da, ale treba to mat na zreteli a zbytocne neodkladat.
Naslapanie 'nadvakrat' je docela pruser, ked potrebujes hamsnut na slajfy okamzite  . Najcastejsie priciny su vzduch v systeme alebo nesamostelujuce samostely (v pripade bubnovych brzd). Pridrete strmene moze byt, ale vacsinou sa skor ohlasia horucimi brzdami a prisernym opotrebenim platniciek.
To MAICO: nezabudnut po par dnoch znova odvzdusnit, staci par preslapnuti na kazde kolo. Ak este niekde ostala bublinka, po par dnoch jazdenia docestuje do prasiatok.
|
Pon, 04.02.2008, 22:29 |
|
 |
MAICO
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 01.12.2006, 16:44 Príspevky: 402 Bydlisko: Púchov
|
MoostanQue píše: To MAICO: nezabudnut po par dnoch znova odvzdusnit, staci par preslapnuti na kazde kolo. Ak este niekde ostala bublinka, po par dnoch jazdenia docestuje do prasiatok.
OK dík. Tie strmene boli zahrdzavené iba tie vrchné a vtedy priečilo platničku pri brzdení a tím pritláčali o kotúč iba spodnou časťou. Spodne strmene boli v pohode.
|
Pon, 04.02.2008, 22:37 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|