Dnes je pondelok 16. júna 2025, meniny má Blanka a zajtra Adolf
Autor |
Správa |
simako7
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 16.08.2012, 19:54 Príspevky: 450 Bydlisko: Trenčianske Teplice
|
No takže som to od fotil tu sú foto kúrenia asi to je ten podtlak, ale ako sa to dá spraviť nejako za tú koncovku ustrihnúť tu hadicu na nu navliecť novú a priviesť hu až do kúrenia dole ? A tu sú obrázky tej trysky, nemohol som zohnať taký nástrčkový kľúč mali len 27 originál na trisky ale nie američany tam museli dať 28, a kamarát povedal že aj tak tam nič nuvidím že keby bola zlá podložka tak to plieska, že jedine ten prepad alebo dať pre tesniť trysku a to neviem kde robia, a ešte keby to bol ten prepad utrhnutá tá trubka kde sa nastrkuje hadička ako sa to dá nejako zablendovať vymenil by som to za tu poslednú ako si hovoril ty... Inač neviem ako vám ale dosť ma vie nasrať keď pokaždé každú fotku musím upravovať na daných 252kb alebo koľko to je a na 640x480, ak viete niekto lepšiu cestu ako pridať foto tak prosím PM.
_________________ Už len bruchpláž TDI Ex Nissan Patrol y61 wagon 2,8td Bejvalo Jeep Cherokee XJ 2,5td 31x10,5R15 T3
|
Str, 10.04.2013, 11:42 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|

simako7 píše: No takže som to od fotil tu sú foto kúrenia asi to je ten podtlak, ale ako sa to dá spraviť nejako za tú koncovku ustrihnúť tu hadicu na nu navliecť novú a priviesť hu až do kúrenia dole ? Skôr by som povedal že problém bude inde. Klapky a ich ovládanie sa kazí minimálne. Máš na prívode do kúrenia dosť vákua? Nie je prasknutý zásobník vákua alebo iná hadička niekde pod kapotou? Prívod vákua je tenká hadička ktorá vstupuje do kúrenia tesne vedľa hadíc na vodu. simako7 píše: A tu sú obrázky tej trysky, nemohol som zohnať taký nástrčkový kľúč mali len 27 originál na trisky ale nie američany tam museli dať 28, a kamarát povedal že aj tak tam nič nuvidím že keby bola zlá podložka tak to plieska To je zasa čo za blbosť?  Aké "američany" ??? Ten motor je talianske VM a držiaky vstrekov sú Bosch KCA. Tak aká amerika? Sú to obyčajné Bosch vstreky. Jediné čo uvidíš po vybratí je to, že môžeš poriadne prezrieť či nie je prasknutý držiak, že či nie je natavená špička.....stav podložky.... simako7 píše: že jedine ten prepad alebo dať pre tesniť trysku a to neviem kde robia, a ešte keby to bol ten prepad utrhnutá tá trubka kde sa nastrkuje hadička ako sa to dá nejako zablendovať vymenil by som to za tu poslednú ako si hovoril ty... akýkoľvek Bosch servis (Agát Diesel Pezinok napríklad)
|
Str, 10.04.2013, 11:55 |
|
 |
cec
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 02.10.2012, 14:21 Príspevky: 307 Bydlisko: BORINKA
|
ked som mal problem s ovladanim klapiek kurenia (a vlastne vsetkeho na podtlak  ) problem bol v gumenej podtlakovej prechodke pri prevodovke. idu tam 4 podtlakove hadice do jedneho gumeneho bloku ktory uz bol rozpadnuty. skus sa pozriet aj tam
_________________ Jeep Cherokee XJ 2,1TD 90rv trojdverak - EX Suzuki Samohraj 1,3i - aktual
|
Str, 10.04.2013, 12:01 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
cec - to je dobrý tip pre YJ a XJ do 94, ale Simako už NEMÁ vákuové ovládanie 4x4 a nemá ani odpojovač poloosi
|
Str, 10.04.2013, 12:39 |
|
 |
cec
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 02.10.2012, 14:21 Príspevky: 307 Bydlisko: BORINKA
|
to som si neuvedomil ze uz ma novsie... 
_________________ Jeep Cherokee XJ 2,1TD 90rv trojdverak - EX Suzuki Samohraj 1,3i - aktual
|
Str, 10.04.2013, 12:42 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 16.08.2012, 19:54 Príspevky: 450 Bydlisko: Trenčianske Teplice
|
No takže ovládanie klapiek opravené, najskôr som skúšal ako hovoril Pavel podtlak bol tak som skúsil či ide podtlak aj do toho kúrenia dovnútra zdalo sa mi že je dosť slabý tak som tú hadicu prefúkol od toho hlavného podtlaku čo je pri motore až do vnútra a keď som to zapojil tak tam bol podtlak ako hovado a už to išlo, ale čo tam bolo v tej hadici tak to vôbec neviem ale už som rád že to ide na 100% Tie trysky kamarát mi povedal že tie zelené hadičky čo som tam dal že to je úplna sprostosť (pritom som ích kupoval presne na prepady) že on mi obiedná na presní tip aj ročník aké tam majú ísť, hadičky došli také gumové opletené nasadil som ích natočil a nechal bežať asi tak 15min. po nafte ani stop uvidíme či sa to polepší keď to bude dlhšie bežať. Takže docela som dosť spokojní ako to všetko dopadlo A ďakujem vám chalani za rady  A už len čakám na tie relé pondelok sa zastavím zo školy a kúpim ich, konečne aj hmlovky budú po kope tu som si urobil prídavné vypínače
Prílohy:
Poznámka: A tu som si urobil aj tlmiče na prednú kapotu sú z octavia 1 zo zadného kufra, ešte si to budem musieť trošku aj esteticky upraviť tie držiaky ale účel to zatiaľ plný
DSC_0009.JPG [ 81.19 KiB | Zobrazené 8470 krát ]
DSC_0004.JPG [ 63.74 KiB | Zobrazené 8470 krát ]
_________________ Už len bruchpláž TDI Ex Nissan Patrol y61 wagon 2,8td Bejvalo Jeep Cherokee XJ 2,5td 31x10,5R15 T3
|
Sob, 13.04.2013, 8:38 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
|

Tak oživím trošku toto vlákno. Pred sajgonom som rýchlo zbúchal auto do kopy aby som to stihol vyklepať blatníky obi dva vygitovať nastriekať a nahodil predné bushwackeri na zadné si ešte nejakom nemôžem nájsť čas, ešte ako na just mi začal spádať nafta najprv cez trubky pod kasňou a ako by nebolo málo tak aj cez filter, ten som kúpil celí noví taký jednorázovi univerzálny samizda do golfov alebo do čoho to bolo už neviem presne, a tak som vypálil na druhý deň na saigon keď som išiel tropy tak som myslel že tie zadné lemy tam nechám úplne(staré listy +bez dorazou +disky -25et to bola kombinácia  ) tak som sa pokochal ešte na bažine a išiel som domov, tento týždeň som začal riešiť tie péra a kamarát mal doma péra z ranger tak som to tam popridával a na výsledok celkom fajn tvrdé to nieje pekné to chodí, až na to že keď som to dal na kolesá tak originál tlmiče nedočiahli do úchytov, budem prerábať aj tie úchyty na tej náprave trčia dole tak ích dam aspom za rovno a kúpia sa dlhšie tlmiče, všetko to musím ešte odtestovať a poskúšať ako sa to bude chovať, ale ešte čakám na gufero na hruške cez ktoré tiekol olej to budem musieť objednať. A podarilo sa mi zohnať ešte struny z toho kombajnu ako má Jojdo, zatiaľ urobím do predu len provizorné podložky a keď skončí škola tak sa ide na prerábku, long armi a v zadu nechám péra. Tu je pár fotiek Prosím vás nevraždite ma za to posledné pero rovné je to na skúšku keď to nebude dobré tak sa to prehodí inač péra su použité z forda rangera(akú mala takú dala) A veľká vďaka jurajovi za dlhšie húpačky +3šróby čo mi k tomu dal akurá 3som poškodil Ešte budem robiť podložku medzi péra a nápravu pod nejakým uhlom aby som dal hrušku hore+ preváranie držiakov na náprave čo drží tlmiče, kardan som skúšal mal som vyvesenú nápravu a dal ho na unášač označil na unášači na prevodovke a ešte som ho skúšal daľej vysúvať išiel ešte nejaké 2-3cm a dalej som už ani nešiel 
|
Ned, 02.06.2013, 19:55 |
|
 |
Jojdo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 16.03.2012, 15:55 Príspevky: 384 Bydlisko: Prievidza
|
Daj vediet ako sa tie zadne pera chovali, ci to nieje moc tvrde?  Citácia: A materiál by bol asi takéto ničo ako je na tejto stránke 42,4vonkajší priemer hrúbka steny okolo tích 10mm, nieje zbytocne hruby ten material? Ja idem davat na ramena priemer ako uvadzas aj ty, ale hrubku steny mam tusim okolo 3,5mm, samozrejme bezsvove
_________________ Jeep Cherokee 2,5 TD (motor Croma) Nissan Patrol Y60 2,8
|
Pon, 03.06.2013, 12:33 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
|
Citácia: nieje zbytocne hruby ten material? Ja idem davat na ramena priemer ako uvadzas aj ty, ale hrubku steny mam tusim okolo 3,5mm, samozrejme bezsvove No uvidím ešte aký materiál zoženiem zatiaľ som nejako ešte neriešil ten materiál. A tie péra jasné dam vedieť ale bez tlmičov som to velice ľahko rozhúpal, ale uvidí sa keď tam dám tlmiče
|
Pon, 03.06.2013, 15:39 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
|
Čaute no začal som nahadzovať už zadné lemy na XJ-čko (bushwackere) lenže nastala patália nejako to nepasuje, tu prikladám aj nejaké foto začal som rezať prikladať a stále nie a nie sadnúť tá zadná časť čo je na blatníku tak to by aj bolo ale tá časť čo sa chytá na dvere tak to mi nejako moc nepasuje keď je to zavreté, ak to niekto robil a nahadzoval tak poradte či to musí sadnúť pekne alebo je treba aj s tích lemov rezať...  Lebo fakt už neviem čo s tím ďalej ak by vedel niekto s tím pomôcť z okolia TN tak sa ozvite, lebo stále mi to vychádza mod pri seba ale ďalej už neviem kde by som to vyrezal a ten lem čo je na dveroch tak mi potom nesedé a je moc do zadu posunutí...
|
Uto, 02.07.2013, 19:58 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
1. máš to málo vyrezané a zafalcované, treb ato až po tenspoj prechov a tam zbodovať 2. aj tak nie je záruka že tie lamináty dopasuješ tak ako bushwackery
|
Str, 03.07.2013, 12:27 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
|
No vyrezal som to až tak že sa mi to rozišlo blatník od podblatníka tak som to aspom trochu zaklepal do seba, no skúsim to teda ešte viac vyrezať, a ešte ohladne toho lemu čo ide na dvere koľko by to malo pretŕčať za dvere ten spoj prední lem a zadný alebo presne na dveroch by sa to malo kriť ? A jedná strana sa skladá z 3kusov 2velké lemy a jeden ešte taký pod ten lemi čo je na dveroch tak aj ten tam músí ísť ? lebo bez neho to lepšie sedí a vychádza.
|
Str, 03.07.2013, 17:50 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
simako7 píše: No vyrezal som to až tak že sa mi to rozišlo blatník od podblatníka tak som to aspom trochu zaklepal do seba, no skúsim to teda ešte viac vyrezať, tak si to vyrezal spravne simako7 píše: a ešte ohladne toho lemu čo ide na dvere koľko by to malo pretŕčať za dvere ten spoj prední lem a zadný alebo presne na dveroch by sa to malo kriť ? spoj je na hrane dverí, inak by sa zle otvárali simako7 píše: A jedná strana sa skladá z 3kusov 2velké lemy a jeden ešte taký pod ten lemi čo je na dveroch tak aj ten tam músí ísť ? lebo bez neho to lepšie sedí a vychádza. NIKDY !!! zadné Bushwackery na XJ sú LEN dvojdielne. Jedna časť je na blatníku a jedna na dverách. Bodka. Trojdielne sú zadné Bushwackery na ZJ = máš zlé lemy a pasovať to nebude nikdy
|
Štv, 04.07.2013, 11:05 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
|
Fú no tak to si ma teraz zaskočil že su to zo ZJ, lebo ten 3diel je len taká malá somarinka na tej prvej foto toho blatníku ako sú dvere a fuga tak za ne to ide po tej hrane taký asi 2-3cm široký laminátoví okraj do vrchu a končí pri fuge hore pri dveroch, no tak teraz neviem čo s tím, samostatne zadný diel sa nedá asi kúpiť čo tích laminátov Presne takéto mám http://4x4-miuh.webnode.sk/bazar/rozsir ... -cherokee/http://files.4x4-miuh.webnode.sk/200002 ... p%20XJ.jpg
|
Štv, 04.07.2013, 21:08 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
aha tak lemy mas spravne. Otazka je ze nakolko su presne. ten maly plast nie je lem ani jeho sucast. Sluzi na prekrytie hrany falcu okolo zadnych dveri aby nebolo vidno ked to je skaredo orezane a aby si si neroztrhol gate 
|
Pia, 05.07.2013, 14:39 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|